Aflat în detenție în Rusia, jurnalistul american Evan Gershkovich primește o vizită importantăAmbasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy, l-a vizitat luni, în închisoare, pe jurnalistul american Evan Gershkovich, aflat în detenţie sub acuzaţia de spionaj, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

“Ambasadorul Tracy a declarat că Evan continuă să pară a fi sănătos şi rămâne puternic, în pofida circumstanţelor. Încă o dată, Statele Unite cer Federaţiei Ruse să îi elibereze imediat pe Evan Gershkovich şi pe Paul Whelan, un alt cetăţean american deţinut ilegal”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

Aceasta este a treia vizită a ambasadorului Lynne Tracy la jurnalistul Evan Gershkovich de când a fost arestat, în martie. Autorităţile ruse l-au arestat pe Evan Gershkovich, jurnalist al publicaţiei The Wall Street Journal, în oraşul rus Ekaterinburg. Evan Gershkovich este acuzat de spionaj militar în favoarea SUA, dar neagă acuzaţiile.

Paul Whelan, un fost militar american, este în detenţie în Rusia din 2018, fiind condamnat la 16 ani de închisoare tot pentru spionaj. Washingtonul consideră că Evan Gershkovich şi Paul Whelan sunt deţinuţi ilegal.

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema