Adrian Năstase: „România a avut mai multe conflicte cu Ucraina. Am fost inamicul principal al acestui stat”Adrian Năstase, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. În urmă cu mulți ani, România a fost inamicul Ucrainei, consideră acesta. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Avem o realitate care este marcată puternic de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. De asemenea, avem o istorie complicată, cu o arheologie amplă a relațiilor cu Ucraina. Există povestea cu negocierile legate de limitarea spațiilor maritime, un conflict pe care l-am câștigat, iar poate că asta a umilit Ucraina, pentru că noi am câștigat cu un verdict unanim la Curtea Internațională de la Haga. Am obținut 80% din Marea Neagră. A fost un câștig important, care a însemnat 4-5 ani de luptă diplomatică și juridică”, a declarat Adrian Năstase.

Fostul premier a menționat o situație care a avut loc acum mulți ani.

„În momentul în care Ucraina a făcut un referendum pentru a-și declara independența, Parlamentul României, așa cum am mai discutat, a dat o declarație extrem de importantă în legătură cu referendumul de la 01/12/1991, în care sublinia faptul că România nu va recunoaște rezultatele acestui referendum. Aceste chestiuni lasă urme. În România, la nivelul anilor ’90, în momentul în care Ucraina era într-o relație de fraternitate cu Rusia, inamicul principal era România (din punct de vedere teritorial, politic și istoric)”, a mai spus acesta acesta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

LIVE UPDATE. 377 zile de invazie rusă. Zelenski cere întărirea pozițiilor în Bakhmut, afirmând că nicio parte a Ucrainei nu poate fi abandonată

Urmatoarea stire

Arabia Saudită a depozitat 5 miliarde de dolari în banca centrală a Turciei

Stiri pe aceeasi tema