Adoptarea legii Educației, amânată după criticile aduse de Biserica Ortodoxă Română



Adoptarea Legii Educaţiei în formula actuală, care este criticată de Biserica Ortodoxă a fost amânată. Proiectul de lege trebuia să ajungă astăzi pe masa Guvernului, însă Biserica a avut o poziție dură și a cerut vehement scoaterea paragrafului care face referire la diversitatea de gen.

Legile educației ar fi trebuit să ajungă astăzi pe masa Guvernului după săptămâni întregi de amânări și discuții în coaliția de guvernare, însă şi de această dată ele nu au fost regăsite pe ordinea de zi.

Biserica a avut o poziție dură și a cerut scoaterea paragrafului care face referire la diversitatea de gen. Patriarhia Română susține, într-o luare de poziție oficială, că ideologia de gen a fost propusă “fără discernământ spre introducere în noile legi ale învățământului”.

Patriarhia și cultele au trimis și o scrisoare către Ligia Deca, în care spun că obligaţia de a promova “diversitatea sexuală” în şcoală este “total abuzivă şi nocivă”. Mai mult, cultele au cerut introducerea religiei la BAC ca probă opțională.

Citeşte şi: Fetiță de opt luni botezată în apă cu acid, în biserică. Copila a ajuns la spital de urgenţă

În aceste legi, sunt modificări importante și pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. Spre exemplu, la BAC se vor da competențe la două limbi străine și se introduce BAC-ul tehnologic. De asemenea, va fi posibilă promovarea a doi ani de studii într-unul singur pentru elevii cu performanțe școlare înalte.

Noile legi vor intra în vigoare din toamnă, de la începutul noului an școlar, cu excepția prevederilor referitoare la examenele naționale, care vor fi aplicate fazat, pentru a exista predictibilitate. După ce vor fi adoptate în Guvern, ele vor ajunge în Parlament, unde este posibil să mai sufere modificări.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

ÎPS Teodosie, “iertat” de justiţia lumească. A scăpat de o amendă 1.000 de lei primită în pandemie, pentru că nu a respectat carantina

Urmatoarea stire

„Nu voi avea un loc de muncă stabil și sigur”

Stiri pe aceeasi tema