Adolescent cu tulburare obsesiv-compulsivă, victima bullyingului la școală. „A fost jignit, scuipat, stropit cu lapte şi călcat în picioare, la propriu”Sambata, 04 Februarie 2023, ora 16:48

189 citiri

Un asistent medical din Constanța o povestit într-o postare pe Facebook despre un pacient minor cu tulburare obsesiv-compulsivă care este victima bullyingului la școală.

Băiatul de 14 ani i-a povestit cum se poartă colegii cu el, iar la despărțire i-a spus că „se va întoarce la școală şi că se va strădui să nu mai fie greşit”.

Postarea asistentului medical pe larg:

„Am preluat ieri o victimă în vârstă de 14 ani din UPU Pediatrie pentru spital Obregia Bucuresti. Minor cu tratament psihiatric (antipsihotice, antidepresive şi antispastice), necompliant, ostil, cu multiple episoade de agresivitate verbală și fizică.

Post evaluare inițială, în urmă cu aproximativ doi ani, a primit diagnostic de tulburare obsesiv-compulsivă.

Pacientul a fost însoțit de mama sa, pe tot parcursul transportului, adult care a putut urmări evaluarea, monitorizarea şi procedurile aplicate pacientului. La momentul măsurării parametrilor vitali am constatat că prezenta pe antebrațe leziuni specifice dermatitei iritante, în urma spălării și dezinfectării excesive a mâinilor.

Am comunicat cu blândețe fiecare procedură ce urma să fie efectuată şi i-am explicat copilului că tot ce se petrece în cadrul întâlnirii noastre este în beneficiul său. Față de mine a manifestat o atitudine ireproşabilă, a acceptat fără proteste si montarea unui cateter venos, aşa cum prevede procedura, în vederea transportului interclinic.

Am discutat şi mi-a relatat cum la școală a fost victima bullyingului. Cum în pauze, uneori, chiar în imediata apropiere a unui cadru didactic, a fost jignit, scuipat, stropit cu lapte şi călcat în picioare, la propriu. Cum altădată a fost descălțat şi i-au fost rupte şosetele sau i-au fost sustrase alte obiecte de uz personal, pe care mama (părinte în a cărei îngrijire se află) nu şi-a mai permis să i le cumpere.

La un moment dat, pe drum, mi-a spus că îi este foame, dar ştie că gustările la peco sunt scumpe. Nu vă povestesc ce s-a întâmplat mai departe pentru că este între mine şi acest copil pe care îl port în suflet chiar dacă s-a terminat cazul.

La despărțire mi-a promis că se va întoarce la scoală şi că se va strădui să nu mai fie greşit. Atât a putut percepe mintea sa, după ce noi am fost surzi la strigătele lui.

Îmi cer iertare că sunt parte a unui sistem care nici nu previne, nici nu tratează aceste lacune emoționale. Că nu pot ajuta mai mult un pui de om, menit poate să schimbe o lume pe care noi am pierdut-o cu nepăsarea…”, a scris asistenul medical.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema