Administrația Biden anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei ca ripostă la anexările teritoriale

  • Biden a anunţat noi măsuri de sancţionare a Rusiei din cauza anexării unor regiuni ucrainene, fiind vizate sute de persoane şi entităţi.
  • Preşedintele Vladimir Putin a anunţat vineri anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, reprezentând aproximativ 15% din teritoriul Ucrainei.
  • Departamentul de Stat a anunţat, la rândul său, restricţii de călătorie pentru 910 persoane din Rusia şi Belarus.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, vineri seară, noi măsuri de sancţionare a Rusiei din cauza anexării unor regiuni ucrainene, fiind vizate sute de persoane şi entităţi, inclusiv parlamentari şi companii din industria militară.

,,Ne vom ralia comunităţii internaţionale pentru a denunţa aceste acţiuni şi pentru a trage Rusia la răspundere. Vom continua să furnizăm Ucrainei echipamentele necesare pentru a se apăra, nefiind descurajaţi de efortul îndrăzneţ al Rusiei de reconfigurare a frontierelor statului vecin” , a declarat Joseph Biden, citat de agenţia Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat vineri anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, reprezentând aproximativ 15% din teritoriul Ucrainei.

Noile sancţiuni americane vizează 57 de entităţi din Rusia şi din Crimeea, 14 persoane active în industria militară rusă, doi funcţionari din cadrul Băncii centrale de la Moscova şi rude ale acestora, precum şi 278 de membri ai Parlamentului, acuzaţi de ,,facilitarea farselor de referendumuri şi a tentativei de anexare a teritoriului ucrainean” .

Printre persoanele vizate de sancţiuni figurează şi vicepremierul rus Aleksandr Novak. De asemenea, sunt vizate rude ale premierului Mihail Mişustin, ale ministrului Apărării, Serghei Şoigu, şi ale vicepreşedintelui Consiliului rus pentru Siguranţă Naţională, Dmitri Medvedev.

Departamentul de Stat a anunţat, la rândul său, restricţii de călătorie pentru 910 persoane din Rusia şi Belarus.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Chinurile de nedescris prin care a trecut o tânără: iubitul ei a bătut-o şi a înjunghiat-o. Bărbatul a vrut să-l sune pe tatăl fetei pentru a asista la tortură

Urmatoarea stire

Putin fură iar bucăți din Ucraina, după care o cheamă la pace. Ce urmează? Și cine a aruncat, totuși, în aer Nord Stream?

Stiri pe aceeasi tema