Adio ING Bank! Nu vei mai primi banii din conturile deschise la această bancă. Ce se întâmplă și cu cei care au carduri la Raiffeisen Bank sau BCRMulți români aleg să își păstreze banii în bancă, însă cât de sigură este această metodă. Unele bănci ar putea să ia fața ING Bank, în ciuda faptului că instituția bancară este una dintre cele mai apreciate din România.

Ai mai auzit până acum câte ceva despre Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare (FGDB). În realitate, aceasta este autoritatea care despăgubește deponenții din România în cazul în care o bancă intră în imposibilitatea de plată.

Practic acest Fond oferă protecție banilor pe care anumite persoane le au depuse la bănci. De asemenea, tot el garantează că în situația în care o bancă nu le poate de înapoi banii clienții, aceștia vor fi despăgubiți cu suma datorată, în limita a 100.000 de euro.

Și totuși ce se întâmplă dacă ai cont deschis la ING Bank și are loc un astfel de eveniment? Cam nimic, pentru că printre băncile protejate de Fondul de Garantare nu se află ING Bank.

Ce se întâmplă cu clienții ING Bank

Mai exact, datele oficiale arată că 23 de bănci centrale din România și Banca Centrală Cooperatistă participă la FDGB, iar ING Bank nu este una dintre ele, lucru care s-ar putea să nu îi încânte prea mult pe clienții care își pun banii în depozit.

Și totuși ce bănci sunt protejate prin Fondul de Garantare sunt? Pe listă regăsim în primul rând BCR, Banca Pentru Locuințe, dar și CEC Bank. De asemenea, Banca Transilvania, dar și BRD sunt și ele pe listă, alături de OTP Bank, Raiffeisen Bank, dar și Alpha Bank.

Lista este una cu mult mai lungă de atât și prevede și bănci care nu sunt neapărat prezente în România, însă din păcate ING Bank nu este una dintre ele. Astfel, în cazul în care banca va ajunge într-o astfel de situație, clienții ar putea fi puși într-o postură dificilă.

Citeste continuarea pe www.vbiz.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ponta îl face praf pe Iohannis: „Nici măcar Zelenski nu stă de vorbă cu el, își trimite portarul. Ucraina ne tratează ca pe ruși”

Urmatoarea stire

Shayon Harrison încearcă să își relanseze cariera la Poli Iași

Stiri pe aceeasi tema