Adevărul Live de la 13.00: Prof. Dr. Adrian Marinescu despre vaccinarea antigripală în contextul evoluției epidemiologice

Medicii infecționiști atrag atenția că vaccinarea antigripală anuală este cea mai bună modalitate de prevenție împotriva gripei și a complicațiilor acesteia, mai ales că gripa poate deveni și mai periculoasă în contextul COVID, putând avea complicații serioase: rată de mortalitate dublă la pacienții cu infecție concomitentă COVID – gripă și risc crescut de afectare cardiacă, inflamații mai severe și afectare a organelor.

Deoarece au existat mai multe sezoane cu o circulație redusă a virusurilor gripale, probabil datorită purtării măștii și a distanțării sociale, există o îngrijorare globală că imunitatea populației este scăzută, ceea ce ar putea determina ca sezoanele gripale viitoare să fie mai severe.

Prof. Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist și directorul medical al
Institutului „Matei Balș” București, explică la Adevărul Live importanța vaccinării antigripale în contextual evoluției epidemiologice și ce impact ar putea avea un nou val al pandemiei.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Heracleea 22”, Mahmudia, Delta Dunării. Acțiuni militare de securizarea și apărarea unor obiective de infrastructură critică

Urmatoarea stire

România educată, după Cîmpeanu. Ce rămâne în urma ministrului revocat pentru plagiat

Stiri pe aceeasi tema