Aceștia sunt zeii, aceasta este NAȚIONALA 100! Cele 11 jurii au decis echipa secolului


Proiectul Prosport, declanșat în ziua de 8 iunie 2022, a ajuns la ora verdictului final.

Demersul nostru, de a stabili, pe baza votului a 11 jurii, „unsprezecele” ideal al echipei naționale, la o sută de ani de la nașterea ei, se încheie acum, după exact o lună, odată cu dezvăluirea formulei de joc care a rezultat în urma exprimării tuturor opțiunilor celor care au compus aceste jurii.

Povestea echipei naționale, începută în ziua de 8 iunie 1922, la Belgrad, cu ocazia nunții regale dintre Mărioara, fata Reginei Maria și a Regelui Ferdinand, și Alexandru, moștenitorul tronului Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor, are, de acum, o oglindă în care se reflectă adevărul, dragostea pentru marii fotbaliști și antrenori ai României, poate și o blândă notă de subiectivism. A fost atunci, în acea zi, 2-1 pentru România, prin golurile reușite de Francisc Ronnay, din penalty, și Aurel Guga. O victorie.

O sută de ani mai târziu, vă oferim o altă victorie, grație celor care au votat, și anume echipa de vis a României eterne. 8 iulie 2022 consemnează, îndrăznim să credem, pentru istorie, următorul „11”:

SILVIU LUNG – DAN PETRESCU, IOAN ANDONE, MIODRAG BELODEDICI, CRISTIAN CHIVU – NICOLAE DOBRIN, GHEORGHE POPESCU, GHEORGHE HAGI, ILIE BALACI – MARIUS LĂCĂTUȘ, FLOREA DUMITRACHE. SELECȚIONER: MIRCEA LUCESCU.

EI SUNT ZEII NOȘTRI, ACEASTA ESTE NAȚIONALA 100!Citeste continuarea pe www.promotor.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

O regiune a Chinei închide timp de o săptămână aproape toate activităţile comerciale şi industriale, inclusiv popularele cazinouri

Urmatoarea stire

Anotimpul vacanțelor: Cum să mănânci și să bei ca un localnic în Italia

Stiri pe aceeasi tema