Această iluzie optică detectează dacă ai o boală mintală gravăO iluzie optică îi ajută pe medicii psihiatrii să detecteze dacă anumiți pacienți suferă sau nu de o tulburare mintală extrem de gravă, schizofrenia.


In articol:


Experții în iluzii optice spun că videoclipul de mai jos detectează dacă aveți o boală mintală gravă.

Specialiștii germani spun că această iluzie cu o „mască goală” poate ajuta la determinarea unei condiții specifice care apare într-o tulburare psihică gravă.

Citește și: Care e prima imagine pe care o vezi mai jos? Testul îți spune ceva neașteptat despre tine

Din modul în care percepeți clipul de mai jos, aflați dacă sunteți predispus spre schizofrenie, conform Mirror.co.uk.

Potrivit sursei citate, persoanele care suferă de această boală psihică nu se vor lăsa păcăliți de iluzia optică din cauza modului în care funcționează creierul
lor.

Care este explicația pentru iluzia măștii goale 

Experții germani spun că această iluzie optică poate detecta dacă aveți o boală mintală gravă. Nu există neapărat un test medical specific și direct pentru schizofrenie, ceea ce a determinat pacienții să aștepte mult timp pentru a fi diagnosticați oficial.

Citește și: Doar geniile văd lampa ascunsă din imagine în maxim 7 secunde

Cu toate acestea, cu cât afecțiunea este identificată mai devreme, cu atât poate fi tratată mai repede.

Citeste si: O femeie cu dizabilități din Covasna, în vârstă de 28 de ani, a fost sechestrată de părinți, timp de un deceniu. Chinurile inimaginabile prin care aceasta a trecut- kanald.ro

Citeste si: S-a aflat ce conțin filmările care îl încriminează pe Dan Diaconescu!- wowbiz.ro

Oamenii de știință din Germania spun că videoclipul cu „masca goală” sau „masca cu scobitură” (hollow mask) poate ajuta la descifrarea acestei tulburări.

Clipul ciudat prezintă o mască albă care se rotește în aer, majoritatea spectatorilor părând să vadă partea goală din spate rotindu-se în sens opus.

Nasul pare să îndrepte spre exterior, dar de fapt este îndreptat spre interior. Experții spun că cei predispuși la schizofrenie nu vor fi păcăliți de iluzie.

Chiar și atunci când ești conștient de iluzie, este puțin probabil să deslușești spatele măștii.
Cei care au creat iluzia spun că este așa pentru că a fost concepută exact după modul în care creierul procesează imaginile.

Creierul uman se bazează pe propria experiență trăită pentru a concluziona că fețele sunt convexe- sau sunt orientate spre exterior- așa că procesăm imaginea într-un mod care are sens.

Propria noastră așteptare este atât de puternică încât pur și simplu nu o putem depăși.

Citeste si: „Nu îmi pare așa rău că am plecat de acasă.” Soțul lui Emily Burghelea, anunț neașteptat în mediul online! Ce se întâmplă în familia sa și a lui Emily- kfetele.ro

Citeste si: Răzvan Fodor, reacție acidă după ce o profesoară a fost înjunghiată de un elev. Actorul i-a pus la zid pe părinții care nu sunt de acord cu ideea prin care elevii din România ar putea fi controlați la intrarea în școli- radioimpuls.ro

„Procesarea noastră mintală păstrează amintiri, la fel ca niște modele stocate”, a spus Danai Dima de la Universitatea de Medicină din Hannover în Journal NeuroImage.

„Toate modelele din capul nostru au un chip cu relieful ieșit în afară, așa că ori de câte ori vedem o față, desigur că ea trebuie să iasă, nu poate fi întoarsă înăuntru”, a explicat neurologul.

Se spune că cei care suferă de schizofrenie pot vedea partea goală a feței, deoarece părțile senzoriale și conceptuale ale creierului lor procesează lucrurile diferit.

Și dacă ești beat sau drogat, se presupune că poți să învingi iluzia, spun specialiștii.

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

3 morți și 8 răniți

Schimbul de focuri de armă a izbucnit luni, cu puțin înainte de miezul nopții, în Fort Worth, Texas,…