Accident aerian cu 14 victime. Avionul s-a prăbușit iar pasagerii nu au mai avut nicio șansăÎntr-o zi însorită din septembrie, un eveniment tragic a șocat statul Amazonas din Brazilia. Un avion s-a prăbușit în provincia Barcelos, la aproximativ 400 de kilometri de capitala statului, Manaus. Acest accident tragic a dus la pierderea a 14 vieți, dintre care 12 erau pasageri și 2 membri ai echipajului.

Detalii ulterioare au dezvăluit că printre victime se numără și cetățeni americani. Știrea tragică a prăbușirii avionului în Amazonas a fost făcută publică printr-un anunț pe platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

14 persoane au decedat

Guvernatorul statului Amazonas, Wilson Lima, a fost cel care a adus la cunoștință publicului această tragedie.Lima a subliniat că echipele de intervenție au fost imediat mobilizate pentru a acorda sprijinul necesar familiilor îndurerate.

El a declarat cu durere în suflet: „Regret profund moartea celor 12 pasageri și a celor doi membri ai echipajului care au fost victimele accidentului aviatic de sâmbătă din Barcelos.” 

Compania Aerotaxi din Manaus, care opera avionul implicat în tragicul eveniment, a confirmat accidentul și a anunțat că se efectuează o investigație amănunțită pentru a elucida cauzele acestuia. Într-o declarație oficială, compania a subliniat importanța respectării intimității familiilor și a promis să furnizeze informații actualizate pe măsură ce ancheta progresează.

Primele informații despre circumstanțele accidentului

Potrivit secretarului pentru securitate al statului Amazonas, Vinicius Almeida, primele informații sugerează că prăbușirea avionului a avut loc în timpul unei furtuni cu ploaie puternică și vizibilitate redusă. Aceste condiții meteo dificile au complicat și mai mult situația deja critică, contribuind la tragicul eveniment.

Primarul din Barcelos, Edson de Paula Rodrigues Mendes, a oferit informații suplimentare, dezvăluind că avionul fusese închiriat de către un om de afaceri din domeniul pescuitului. Pasagerii, prieteni entuziaști ai pescuitului din Brazilia, se aflau într-o călătorie ce urma să fie una dintre aventurile lor memorabile. Cu toate acestea, visul lor s-a sfârșit tragic în pădurea amazoniană.

După cum au informat oficialii, trupurile victimelor urmează să fie duse la Manaus pentru a fi identificate. Procesul de identificare este unul delicat și necesită timp și efort din partea autorităților. Este un moment de durere și tristețe pentru familiile și prietenii celor decedați, care așteaptă cu inima grea să afle detalii despre cei dragi.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Prigojin îi dă de gol pe ruși

Liderul grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat vineri trupele armatei regulate ruse că „fug” de pe…