Accesul la catafalcul reginei, suspendat de Guvernul britanic! Ce se întâmplă acum în Londra

Guvernul britanic a suspendat accesul la catafalcul reginei din cauza numărului mare de oameni sosiți să-și ia adio de la cea mai longevivă suverană din istoria Marii Britanii. Accesul le va fi permis din nou imediat ce zona va deveni mai liberă, conform BBC. 

Accesul la căpătâiul reginei Elisabeta a II-a a fost oprit temporar

Guvernul britanic a fost nevoit să suspende temorar accesul la catafalcul reginei din cauza mulțimii imense de oameni care au format corzi interminabile. În cursul zilei de vineri, 16 septembrie, fostul căpital al echipei națioanle a Angliei, David Beckham, a fost văzut stând la rând, la Westminster Hall. 

O ceremonie cu adevărat specială va avea loc în cursul serii de sâmbătă, la Westminster Hall, locul în care Regina Elisabeta a II-a este depusă până în ziua de luni, 19 septembrie. 

Citește și: Meghan Markle, umilită în public. Gestul rușinos îndurat de ducesă 

Cei opt nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a vor sta de veghe în jurul catafalcului suveranei, la Westminster Hall, timp de 15 minute sâmbătă seara. Prințul de Wales, William, va sta la căpătâiul sicriului bunicii sale, în timp ce fratele său, Ducele de Sussex, la picioare. 

Este un ultim omagiu adus de nepoții Reginei. La cererea Regelui Charles al III-lea, William și Harry vor fi amândoi în uniformă, deși lui Harry i s-a interizis să-și mai folosească titlurile militare după ce a ales să se desprindă de Casa Regală și să se mute în Statele Unite ale Americii alături de soția sa, Meghan Markle. 

Vezi și: Harry și Meghan Markle, furioși pe Regele Charles al III-lea

Funeraliile reginei ar putea fi urmărite de peste 4 miliarde de oameni 

În timpul serviciului militar, Harry s-a ridicat la rangurile de maior în armata britanică și Comandant de onoare al Forțelor Regale Aeriene Honington și Comandant-șef pentru nave mici și scufundări. Aceste titluri le-a pierdut după ce a decis să înceapă o viață nouă în California, Statele Unite ale Americii. 

Conform jurnaliștilor britanici, ceremonia de înmormântare a Elisabetei a II-a va fi urmărită de peste 4 miliarde de oameni la nivel mondial, depășind orice audiențe. Un lucru foarte interesant despre funeraliile reginei? Sunt organizate de către un strănepot al Marthei Bibescu, bărbatul care a avut grijă de amănunte și în timpul ceremonii de înmormântare a prințului consort Philip.

Sursă foto: AFP

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]!       

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Decizia luată de Prințul Harry pentru priveghiul Reginei Elisabeta. Se va întâmpla sâmbătă

Urmatoarea stire

Primăria Constanța vrea să cheltuie 98 de milioane de lei pentru floricele și garduri verzi

Stiri pe aceeasi tema