A venit vremea ca parlamentul turc să înceapă procesul de ratificare a aderării Suediei la NATO / „Considerăm că am făcut ceea ce se aştepta de la noi”


Suedia şi-a îndeplinit obligaţiile din acordul cu Turcia privitor la aderarea ţării nordice la NATO şi a venit vremea ca parlamentul turc să înceapă procesul de ratificare, a declarat miercuri ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

”Considerăm că am făcut ceea ce se aştepta de la noi, acum este timpul ca parlamentul Turciei să înceapă procesul de ratificare”, a declarat Billstrom, după o întâlnire cu parlamentarii suedezi.

Finlanda şi Suedia au solicitat anul trecut să adere la NATO ca reacţie la invazia rusă din Ucraina, dar procesul a fost ţinut în loc de Turcia şi Ungaria.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan blochează din mai 2022 intrarea Suediei în NATO.

Ankara a acuzat Suedia de pasivitate în faţa ”teroriştilor” kurzi refugiaţi în această ţară, cerând extrădări asupra cărora, totuşi, guvernul suedez nu are ultimul cuvânt.

Incendierea unui exemplar din Coran de către un extremist în capitala suedeză, în luna ianuarie, a determinat suspendarea convorbirilor între Ankara, Helsinki şi Stockholm.

Între timp, Finlanda a devenit, la începutul lui aprilie, al 31-lea membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema