A murit Alexandru Arșinel, la vârsta de 83 de ani. Actorul avea grave probleme de sănătate

În ultima perioadă, Alexandru Arșinel a avut mari probleme de sănătate, actorul fiind spitalizat în repetate rânduri. Din nefericire, maestrul a pierdut lupta cu bolile de care suferea și a murit joi, 29 septembrie, lăsând în urma sa doliu în lumea teatrului românesc, potrivit digi24.ro.

A murit Alexandru Arșinel. Actorul s-a stins din viață la 83 de ani, fiind grav bolnav

Cele mai recente imagini în care apărea maestrul Arșinel îl arătau extrem de slăbit, pierzând vizibil în greutate și în scaun cu rotile. Marele actor a fost transferat la un moment dat chiar și la un centru specializat pentru îngrijiri paliative, în urma gravelor probleme de sănătate care i-au marcat ultimele luni din viață.

Citește și: Decizia neașteptată pe care fiii lui Alexandru Arșinel au luat-o cu privire la locul unde își va petrece actorul bătrânețea

Ce probleme de sănătate avea Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a avut o stare de sănătate precară în ultimii ani, confruntându-se cu mai multe afecțiuni de ordin medical. În 2017, actorul a fost internat pentru probleme cardiace, suferind atunci și o operație prin intermediul căreia i-a fost montat un stent pe o arteră a inimii.

Cu câțiva ani în urmă, în 2013, Arşinel a trecut și printr-un transplant renal. De asemenea, marele actor era diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială, suferind totodată și 5 intervenții chirurgicale la coloană.

Alexandru Arșinel se afla internat la Spitalul Universitar din Capitală încă din data de 15 septembrie, atunci când a fost adus de urgență. La scurt timp, medicii au luat decizia să îl transfere pe actor la secția ATI, având în vedere istoricul său medical.

Citește și: Alexandru Arșinel, din nou pe mâinile medicilor! Actorul a ajuns de urgență la spital, după ce starea sa de sănătate s-a agravat

„Domnul Alexandru Arşinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat.

Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI. Nu este vorba despre o agravare a bolii de fond, ci doar despre aceste complicaţii la nivelul pielii”, se preciza la data respectivă, într-un comunicat transmis de Spitalul Universitar de Urgență.

Se pare că actorul ajunsese din nou pe mâna medicilor după ce a făcut răni adânci din cauza statului prelungit în pat. Și luna trecută, Arșinel a fost spitalizat la Institutul Clinic Funeni, tot în secţia de ATI, din cauza problemelor sale de sănătate.

Alexandru Arșinel, o viață dedicată teatrului

Alexandru Arșinel a fost unul dintre cei mai mari actori români de comedie. Maestrul a fost cunoscut, în mod special, pentru spectacolele şi piesele jucate împreună cu actrița și buna sa prietenă, Stela Popescu.

În ultimii ani de activitate, actorul a mai urcat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, unde rămăsese doar colaborator, după ce nu i-a mai fost prelungit contractul. Starea sa de sănătate nu i-a mai permis ulterior să apară în spectacole, maestrului făcându-i-se rău chiar pe scenă.

Ce relație are Gabi Bădălău cu fiica Biancăi Drăgușanu. Cum se înțelege Sofia cu afaceristul…

Citeste continuarea pe a1.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Planul Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2022-2027, adoptat de Guvern

Urmatoarea stire

Evenimente din altă realitate organizate de ministerele din România: “Nu putem facem 15 sarmale, daca facem sub 50 se supara vecinii”

Stiri pe aceeasi tema