A fost decretată stare de urgenţă din cauza intemperiilor. Codul roşu a măturat tot în cale, imagini apocaliptice VIDEOZile de ploi torenţiale au provocat inundaţii severe în Serbia şi Bosnia, obligând autorităţile să declare vineri stare de urgenţă în mai multe zone, în timp ce ploile urmau să continue pentru cel puţin încă o zi, relatează Reuters.

În Serbia, 1.300 de salvatori şi 22 de ambarcaţiuni au fost mobilizate pentru a evacua zeci de persoane din diferite localităţi, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

În apropiere de oraşul Kraljevo din sud-vestul ţării, viitura a smuls un pod.

Se rup cerurile în weekend. Inversiunea termică aduce nebulozitate intensă şi oscilaţii uriaşe de temperaturi. Se anunţă ploi cu gheaţă şi furtuni electrice

Stare de urgenţă. În centrul Serbiei, salvatorii au fost nevoiţi să evacueze 12 persoane din casele lor din Kragujevac din cauza revărsării râului Lepenica, a declarat primarul Nikola Dasic, în timp ce 22 de persoane au fost salvate dintr-un sat din apropierea oraşului Jagodina.

Şi râuri mai mici au ieşit din matcă, avariind drumuri şi linii electrice. Râurile s-au revărsat, de asemenea, în estul Bosniei, iar autorităţile din oraşul Tuzla, situat în nord-estul ţării, au declarat stare de urgenţă în întreaga regiune. Oamenii au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în multe oraşe şi sate.

Alertă meteo. Un ciclon violent se formează deasupra României, se anunţă vijelii, grindină şi potop

O alunecare de teren a blocat un drum în apropierea oraşului Srebrenica, iar în jurul capitalei Sarajevo au existat avertismente privind posibile inundaţii.

România nu are stare de urgenţă, dar s-au emis cod galben şi  portocaliu de instabilitate atmosferică

Meteorologii eu emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale valabilă sâmbătă în estul şi sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică viizează Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova şi este valabilă până duminică dimineaţă.

Avertizarea cod galben  este valabilă în intervalul  17 iunie, ora 10 – 18 iunie, ora 10
”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, transmite ANM.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară şi noaptea şi în restul Munteniei. Vremea se va menţine instabilă şi în zilele următoare. Avertizarea Cod portocaliu vizează intervalul 17 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 23, când sunt…

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema