A fost cutremur în România, azi 5 februarie 2024. Seismul s-a simțit și în București Cutremur, 5 februarie 2024, în RomâniaÎn data de 5 februarie 2024, România a fost martora unei serii neobișnuite de cutremure, marcând o activitate seismică intensificată într-o zonă neașteptată a țării. Această serie de evenimente seismice vin după unele cutremure anterioare, inclusiv unul în Marea Neagră și altul în zona seismică bine cunoscută, Vrancea.

Pe 19 ianuarie 2024, un cutremur cu magnitudinea de 3.4 a avut loc în Zona Seismică Vrancea, la o adâncime de 122,8 km. Acest seism a fost localizat într-o regiune cu o istorie îndelungată de activitate seismică semnificativă, afectând orașe precum Focșani, Sfântu-Gheorghe, Buzău, Brașov, și Ploiești.

Val de cutremure în 2024

Ulterior, pe 17 ianuarie, un alt cutremur cu magnitudinea de 3.7 a fost raportat în Marea Neagră, la o adâncime de 21,2 km, situat la sud-vest de Sevastopol. Acest eveniment evidențiază potențialul seismic neexplorat al regiunii marine adiacente României.

Seria…

Citeste continuarea pe redactia.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema