A fost ales reprezentantul României la Eurovision 2023; Cine a câştigat Selecţia Naţională?


Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa “D.G.T. (Off and On)”. Selecţia Naţională s-a desfăşurat sâmbătă şi a fost transmisă de TVR 1, TVR Internaţional, dar şi pe platforma TVR+ şi conturile de socilalizare TVR. Theodor a câştigat în urma votării publicului, cu 5230 de voturi. 2556 au fost voturi prin telefon şi 2674 voturi online.

Pe locul 2 s-a clasat Andreea D Folclor Orchestra, cu piesa “Periniţa mea”, cu 4845 voturi, iar 3 a fost Andrei Duţu, cu piesa “Statues”, cu 4302 voturi. Gala de la TVR i-a avut ca prezentatori pe Ilinca Băcilă (reprezentant al României la Eurovision 2017) şi Laurenţiu Niculescu. O premieră la această finală a fost prezenţa puternică în online. Astfel, evenimentul a fost comentat online pe conturile de Twitch şi YouTube ale TVR de către podcasterii Laura Fronoiu, Marius Popa şi Răzvan Petre.

O altă noutate e următoarea: la final de concurs a fost ales aleatoriu un telespectator care a votat online sau telefonic şi premiat cu 5000 de euro după ce a răspuns corect la o întrebare cu privire la show. Iată cum a arătat lista completă a concurenţilor din finala Selecţiei Naţionale, în ordinea intrării în concurs:

Deiona – “Call on me”
Andrada Popa – “No time for me”
Ocean Drive – “Take you home”
Amia – “Puppet”
Andrei Duţu – “Statues”
Theodor Andrei – “D.G.T. (Off and on)”
Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros – “Lele”
Aledaida – “Bla Bla Bla”
Adriana Moraru – “Faralaes”
Maryliss – “Hai vino”
JaxMan (Erin Dăneţ) – “Bad&Cool”
Andreea D Folclor Orchestra – “Periniţa mea”

Theodor Andrei va reprezenta România la ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest, care se desfăşoară în Marea Britanie. Chiar dacă Ucraina a câştigat ediţia de anul trecut, din cauza războiului de acolo nu poate găzdui competiţia. Astfel, evenimentul se desfăşoară în UK, pe Liverpool Arena. Semifinalele au loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală pe 13 mai. Theodor va concura în a doua semifinală.

Citeste continuarea pe www.infomusic.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cezar Torozan, unul din ultimii veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare

Urmatoarea stire

CS Minaur Baia Mare a învins-o, în deplasare, pe CSM Constanţa, în derbiul etapei a 17-a a Ligii Naţionale de handbal masculin

Stiri pe aceeasi tema