A fost adoptat proiectul de buget pentru 2023, evaluat la peste 2 miliarde de lei. La capitolul investiţii, cea mai mare parte merge în sistemul de educaţie


Bugetul Sectorului 6 pe 2023 depăşeşte 2 miliarde de lei, iar „un procent record” de 51% din sumă este alocat investiţiilor, a declarat, joi, primarul Ciprian Ciucu, după adoptarea proiectului de buget de către Consiliul Local, potrivit Agerpres.

Edilul Sectorului 6 a adăugat că acesta reprezintă „cel mai mare buget din istoria Sectorului 6”.

„Din investiţii, cea mai mare parte merge în sistemul de educaţie, deoarece construim şcoli, grădiniţe, creşe, şi o altă parte merge pe câteva investiţii importante pe care le avem, printre care: în zona de salubritate, o să avem 1.000 de puncte de colectare selectivă (…); este un buget care va merge foarte mult şi pe recuperarea spaţiilor foste industriale, pe care le transformăm în parcuri noi, cum ar fi Parcul Liniei”, a spus Ciprian Ciucu, citat de Agerpres.

El a precizat că investiţia în educaţie pe partea de funcţionare şi investiţii reprezintă circa 370 de milioane de lei.

În altă ordine de idei, a menţionat că pentru puncte de colectare selectivă sunt 86 de milioane de lei, la care se adaugă şi ceea ce vor accesa reprezentanţii autorităţii locale de la Ministerul Mediului.

Potrivit edilului Ciprian Ciucu, o altă investiţie se referă la un sistem de supraveghere video cu 3.000 de camere în Sectorul 6 pentru a creşte capacitatea de intervenţie a Poliţiei Locale. Are o valoare de circa 20 de milioane de lei şi se va finaliza anul acesta.

Pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe sunt, prevăzuţi peste 200 de milioane de lei, conform datelor primăriei locale

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum a fost găsită o capsulă radioactivă cât un bob de mazăre în pustietatea Australiei (Video)

Urmatoarea stire

Întreruperi de curent electric în tot județul Constanța în perioada 6 – 11 februarie 2023

Stiri pe aceeasi tema