3 rețete speciale pentru Crăciun recomandate de ascultătorii Europa FM


Ascultătorii Europa FM ne-au oferit idei de rețete speciale pentru Crăciun în emisiunea „România în Direct” difuzată pe 21 decembrie 2022. Trei dintre ele sunt numai bune de încercat în perioada sărbătorilor de iarnă: tochitură cu caș de putină fermentat, sarmale cu multă ceapă și gogoșari copți și Pașteta.

1 – Tochitură cu caș de putină fermentat

„Sunt Constantin, am 71 de ani, vă salut și vă spun la mulți ani. La mine este o situație mai specială. Eu fac bucătărie de 46 de ani, de când m-am însurat. […] La noi se face tochitură, sarmale – obligatoriu fac de Crăciun. […] Tochitura se face în felul următor la noi: se pune neapărat în farfurie caș de putină fermentat, caș gras. Se pune neapărat carne friptă, cârnați fripți, dar și jumări. […] Cel mai bine din carnea aceea topită, cum o fac țăranii, carnea cu cârnați, cu trandafirași”, a explicat ascultătorul Europa FM.


2 – Sarmale cu multă ceapă și gogoșari copți

„De sărbători fac răcituri – așa spunem noi la Botoșani, salată boeuf și sarmale. Cred că am eu un truc la sarmale: parte din ingrediente le primesc din România. Varză, castraveți murați, și porcul. […] Toc ceapă, foarte multă ceapă, adaug și praz, morcov dat pe răzătoarea mică și toc gogoșari copți. Aceasta este o rețetă inventată de mine. […] Toc totul mărunt, mărunt, prin răzătoarea mică, nu dau prin blender”, a spus Gabriela, ascultătoare Europa FM din Spania.

3 – Pașteta

„Noi suntem ardeleni, dar trăim de mulți ani, de vreo 2-3 generații în București, însă de la mesele festive nu lipsește Pașteta din carne de porc cu sos tartar. Un kilogram de carne de porc – pulpă – bucățele. Se prăjește, după care se răcește, se dă de 7 ori prin mașina de tocat și rezultă o pastă […] care se amestecă cu un pachet de unt, cu 3-4 ouă jumări și măcinate – se dau de la rândul 3-4 încolo prin mașină cu carnea, se adaugă muștar, piper și se frământă cu mâna ca pe un aluat. Se așează în două tăvițe de chec și se dă la rece. […] Se întărește, se răstoarnă și se taie feliuțe și se servește cu sos tartar”, a explicat Ana-Maria, ascultătoare Europa FM.

Și dacă vrei să te distrezi ascultând cum se prepară rețetele speciale, vizionează mai jos emisiunea „România în Direct” cu Cătălin Striblea, Vlad Petreanu și Luca Pastia

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum arată porția corectă de mâncare din farfurie? Dr. Mihaela Bilic: „Mâncarea nu e cu nimic vinovată dacă noi exagerăm la cantitate” | VIDEO

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Băiatul cel mare m-a uimit!”

Urmatoarea stire

A murit solistul trupei Faithless. Maxi Jazz avea 65 de ani

Stiri pe aceeasi tema