2024 – Anul în care decidem viitorul României. Manifest pentru generația meaAnul acesta, unul din patru alegători români are între 18 și 35 de ani. Și eu sunt unul dintre aceștia, unul dintre cei 4.594.321 de tineri români cu drept de vot. În cel mai important an din istoria recentă a României, noi, cei aproape 4,6 milioane de tineri cu drept de vot, avem puterea să decidem direcția în care se îndreaptă România, avem puterea să ne construim viitorul.

De multe ori aud în jurul meu faptul că “nu putem să schimbăm nimic” sau și mai clasicul “nu se vrea”. Iar acest cerc vicios: dezamăgire-dezinteres-lipsă de implicare, ne face de multe ori să uităm că mingea este de fapt la noi. Când vine vorba despre implicare civică sau mersul la vot, dezinteresul conduce fix la lucrurile de care ne temem sau pe care le vom regreta mai târziu.

La ultimele alegeri parlamentare, în anul 2020, trei din patru tineri români au ales să stea acasă. La alegerile generale cu cea mai mică prezență din istoria post-decembristă -…

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Regulă nouă la volan!

Comisiile juridică şi pentru apărare din Senat au dat, luni, raport comun de admitere asupra unui proiect legislativ…