2 companii californiene au obținut aprobarea SUA pentru puiul fabricat din celule cultivate, prima carne „cultivată în laborator” din țară


FOTO – Hepta
  • Două companii americane au primit aprobarea finală pentru a comercializa carne cultivată în laborator.
  • În afara Statelor Unite, doar Singapore a emis aprobarea pentru vânzarea de carne cultivată din celule.
  • Compania Upside Foods a anunțat că a preluat deja prima comandă de pui cultivat în laborator.

Două companii americane, Upside Foods şi Good Meat, vor putea să-şi vândă carnea cultivată din celule în laborator pe piaţa americană pentru prima oară, în urma unei autorizaţii finale ce le-a fost acordată miercuri de Departamentul american pentru Agricultură (USDA), scrie CNBC care citează reprezentanţi ai celor două companii.

Aceste companii sunt primele care au reuşit să treacă cu succes de un proces de aprobare în mai mulţi paşi pentru carnea cultivată ce implică certificări atât din partea USDA cât şi din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Carne cultivată în laborator, vândută în SUA

După această aprobare SUA devin cea de-a doua ţară din lume după Singapore care permite vânzarea cu amănuntul a acestui produs ce este derivat din celule prelevate de la animale şi apoi ,,crescute” în cuve din oţel.

,,Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere” , a declarat Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods.

Citește și

Portugalia pregătește implementarea unui chatbot bazat pe A.I. pentru a răspunde la apelurile de urgență până în 2025

VIDEO. Explozie puternică la Paris. Fațada Academiei Americane a fost distrusă de deflagrație. Mai mulți răniți sunt în stare critică

Operațiunea de căutare a submersibilului Titan continuă. Cele 5 persoane de la bord mai au oxigen pentru 20 de ore

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema