18 ingrediente extraordinare pentru prepararea ceaiului cu gheațăDeși nu putem să negăm dragostea pentru ceaiul cu gheață suntem mereu în căutarea modalităților de a îmbunătăți rețetele clasice, potrivit tastingtable.com.

Am alcătuit astfel alcătuit o listă de ingrediente. Unele, cum ar fi pliculețele de ceai aromate, îi schimbă complet aspectul și aroma. Altele, cum ar fi ierburile proaspete și ghimbirul, rămân fideli esenței ceaiului cu gheață, în timp ce îi dau o nouă valență. 

Iată cele 18 ingrediente ale ceaiului care îi dau un gust extraordinar dar ne protejează, în același timp, și de caniculă:

1. Apa de cocos oferă un plus de hidratare

Apa obișnuită de la robinet este în regulă dar dacă vrei să ieși din rutină, nu ezita să apelezi la apa de cocos. Nu trebuie încălzită deoarece se vor distruge toate vitaminele, mineralele și enzimele. Pe lângă faptul că elimină toate elementele, căldura afectează aroma apei de nucă de cocos.

Există două soluții posibile. Primul este să prepari ceai cu gheață extra-puternic. Poți face acest lucru adăugând încă un plic de ceai sau reducând cantitatea de apă. Odată ce este preparat și răcit, ceaiul poate fi diluat cu apă rece de cocos pentru o explozie de electroliți și antioxidanți. Alternativ, poți face ceai cu gheață folosind plicuri de ceai preparat la rece. Înmoaie pliculețele de ceai în apă de nucă de cocos și păstrează-l la frigider.

2. Citrice

Probabil că te-ai obișnuit să adaugi o felie de lămâie în ceaiul tău cu gheață dar de ce să te oprești aici? În loc să privești citricele ca simple accesorii, scoate-le în evidență. Soarce felii de pomelo, portocale, grapefruit.  Amestecă apoi siropul de citrice în ceaiul cu gheață. Combină coaja de la o portocală și o lămâie cu apă și zahăr. Fierbe-le până se dizolvă zahărul, timp de 20 de minute. Scoate coaja și răcește-l.  Înainte de servire, combină siropul de citrice și sucul de la ambele fructe cu ceaiul cu gheață.

3. Suc de afine/merișoare

Afinele și ceaiul cu gheață sunt o potrivire perfectă deoarece acidul natural al merisoarelor/afinelor ajută la compensarea taninurilor amare care se găsesc adesea în ceai.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți alegi ceaiul. Vel negru, în special o varietate blândă, funcționează bine pentru această rețetă. Ceaiurile verzi și albe sunt și ele potrivite dar vor da un produs final mai ușor. Amestecul ceaiului cu sucul de afine crează o băutură super fructată. După ce ai selectat ceaiul, alegeți sucul de afine. Este de preferat cel care nu are zahăr adăugat. 

4. Limonada 

Cofeina din ceaiul cu gheață și dulceața de la limonadă a devenit o combinație celebră.

Depinde în întregime de tine să alegi raportul perfect ceai cu gheață-limonadă. Poți face o combinație 50/50 sau poți pune mai mult ceai. Raportul preferat de mulți este două…

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema