18 februarie: Sfântul Leon I, APĂRĂTORUL ORTODOXIEI care l-a înfricoșat pe sălbaticul Attila; Sfântul Agapit, mărturisitorul și făcătorul de minuni


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

În ziua de 18 februarie Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Leon cel Mare sau Papa Leon I al Romei, unul din cei mai importanți papi ai antichității creștine și apărător al Ortodoxiei.

S-a născut în jurul anului 400 într-o familie din nobilimea toscană a Italiei. După ce își face studiile, este hirotonit diacon, ocupând o poziție importantă cu Sf. Chiril al Alexandriei. A devenit apoi arhidiacon sub Papa Sixt al III-lea al Romei, iar în 440, la moartea acestuia din urmă, este ales în unanimitate episcop al Romei, conducând Biserica din Occident timp de 21 de ani.

În calitate de apărător al creștinilor, papa Leon a fost cel care a salvat orașul de la distrugere, atunci când hoardele…

Citeste continuarea pe www.activenews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema