11 județe afectate de fenomene meteo extreme / Drumuri blocate, autoturisme avariate şi probleme la reţeaua de energie electrică, din cauza viscolului şi a ninsorilor


Vremea nefavorabilă a afectat 11 judeţe, fiind blocate 10 drumuri judeţene şi un drum naţional, iar autorităţile au intervenit pentru deblocarea a zeci de autoturisme, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă seară, în urma fenomenelor meteo extreme s-au înregistrat efecte în opt localităţi din 11 judeţe (Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ şi Vaslui), unde s-a intervenit pentru deblocarea a 69 autovehicule derapate, imobilizate sau blocate pe calea de rulare, cu 138 persoane. De asemenea, s-a acţionat pentru evacuarea apei dintr-un beci, precum şi pentru degajarea unor elemente de construcţie de la un imobil şi a 24 copaci, fiind avariate 19 autoturisme.

Din cauza zăpezii, este blocat DN 15D, în judeţul Neamţ, şi 10 drumuri judeţene în judeţele Neamţ şi Bacău.

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în judeţele Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui, unde se intervine cu materiale antiderapante. În judeţele Botoşani şi Iaşi circulaţia s-a închis pe toate drumurile naţionale şi judeţene.

S-au înregistrat avarii la reţea de energie electrică în 28 localităţi din judeţele Bacău şi Harghita însumând un număr de aproximativ 3.000 consumatori fără electricitate. Se intervine pentru remedierea situaţiilor semnalate, precizează DSU.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema