1.000 de lei de la stat, în august. Categoria de români care poate primi banii în această varăO categorie de români va putea primi, în luna august, 1.000 de lei de la stat, după cum se arată în calendarul publicat în Monitorul Oficial al României.

Astfel, în perioada 21-31 august, tinerii vor primi de la guvern 200 de euro pentru a-şi putea cumpăra calculatoare.

Până atunci, pe data de 14 iunie va fi publicată pe site-ul Ministerului Educație lista nominală a beneficiarilor, iar depunerea contestațiilor se va putea face între 19 și 22 iunie.

Cei aproximativ 1.000 de lei, adică 200 de euro, sunt pentru elevii și studenții din România care se pot înscrie în programul “Euro 200” pentru a-şi cumpăra un calculator nou.

Perioada în care elevii și studenții vor putea achiziționa calculatoarele între 21 august și 16 octombrie.

Sumele de bani vor fi oferite sub forma unor bonuri valorice. Acestea din urmă vor fi transmise.

Cine sunt tinerii care pot primi 1.000 de lei de la stat, prin programul “Euro 200”

Mai mulţi tineri vor putea primi 200 de euro de la stat, adică aproximativ 1.000 de lei, după ce Guvernul a modificat regulile în beneficiul românilor.

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în 2023, anunţă Guvernul.

Prin proiectul de hotărâre adoptat recent, s-au modificat regulile acordării ajutorului financiar de 200 de euro, destinat achiziției de calculatoare noi, astfel încât mai mulți elevi și studenți să poată beneficia de banii de la stat.

Mai exact, s-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul “Euro 200”.

Aşadar, o primă schimbare este majorarea plafonului de venituri ce permite participarea în program, pentru ca mai mulți tineri să poată beneficia de bani pentru a-și cumpăra un calculator nou.

“Programul “Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în anul 2023, potrivit unei hotărâri aprobate luna trecută.

De acest sprijin vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 de lei pe membru de familie. 

Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie”, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit Mediafax.

Cum trebuie să fie calculatoarele cumpărate prin programul “Euro 200”

Calculatoarele care se cumpără prin programul “Euro 200” vor trebui să aibă, în mod obligatoriu, și un sistem de operare…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema